În şedinţa extraordinară de joi, aleşii orădenilor şi-au dat acordul de principiu pentru înfiinţarea celui de-al treilea parc industrial al oraşului.

Înfiinţarea Parcului Industrial Eurobusiness III este necesară mai ales în perspectiva dezvoltării oraşului, dar şi datorită interesului crescut al investitorilor faţă de viaţa economică din municipiu, unii fiind interesaţi de zona veche industrială din Oradea, afirmă reprezentanţii municipalităţii.

Amplasamentul va fi pus în valoare prin modernizarea drumului uzinal, care porneşte din sensul giratoriu de la intrarea în parcul industrial Eurobusiness I din Şoseaua Borşului şi ocoleşte zona industrială pentru a străbate cartierul Episcopia cu ieşire în strada Uzinelor în dreptul UAMT. Acest parc industrial are avantajul strategic al proximităţii liniei ferate şi a drumului internaţional E6, fapt care îi face pe reprezentanţii municipalităţii să fie încrezători în şansele de atragere a investitorilor.

"Pentru a avea câştig de cauză în competiţia pentru atragerea companiilor din afara oraşului, care să investească în Oradea, era nevoie să le putem oferi amplasamente ieftine, cu infrastructura asigurată în condiţii avantajoase", a spus primarul Ilie Bolojan.

Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare obţinerii titlului de Parc Industrial consilierii locali au mandatat societatea SC Eurobusiness Parc Oradea SRL, proprietatea municipiului Oradea, care va începe procedura de înfiinţare a Parcului Industrial III în perioada imediat următoare.

După cum se ştie, administraţia locală a înfiinţat primul parc industrial orădean în anul 2008, iar terenul de 24 de hectare de pe strada Ogorului, destinat celui de-al doilea parc industrial, a fost preluat de municipalitate anul trecut. Primăria nu poate, însă, să se folosească de terenul de la fostul tancodrom fiindcă săptămâna trecută a fost chemată în instanţă de firma Pivex Platform. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, ca să se asigure că nu va rămâne fără teren, maica Mina, stareţa mănăstirii Sfintei Cruci, care a vrut să construiască aici un schit, a închiriat rapid acestei firme de consultanţă amplasamentul, iar la rândul ei, Pivex susţine că a solicitat fonduri europene pentru amenajarea unui câmp de panouri solare. Dacă va rămâne fără teren, firma riscă să piardă şi banii din proiect.