Poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au reţinut, luni, în jurul orei 17, la punctul din Valea lui Mihai, un cetăţean ceh, în vârstă de 40 de ani, care s-a dovedit a fi traficant de migranţi.

Bărbatul se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania şi transporta trei persoane. La control, cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, au prezentat documente greceşti false.

"În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate s-a stabilit că cele trei persoane care au prezentat documentele greceşti sunt cetăţeni sirieni şi au declarat că fost contactaţi de cetăţeanul ceh, prin intermediul fratelui lor aflat în Germania, pentru a le facilita trecerea frontierei şi transportul acestora în Germania", se arată într-un comunicat trimis marţi de ITPF Oradea.

Faţă de cetăţeanul ceh s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar în ceea ce-i priveşte pe cei trei sirieni, aceştia vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals de identitate.