Serviciul Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei Constanţa s-a mutat, din 1 noiembrie, în sediu "de fiţe" - la etajul 2 al City Park Mall din Parcul Tăbăcărie, cel mai mare mall din Constanţa. De altfel, acesta va fi singurul loc unde vor fi eliberate actele de identitate.

Luni, la ora 8, constănţenii s-au aşezat docili la rând, pe holul din mall, şi au aşteptat să fie chemaţi pentru a-şi depune documentele necesare preschimbării actelor de identitate. Oamenii spun că măsura le convine, pentru că sunt scutiţi de drumuri prin oraş.

Tot la ultimul etaj al mall-ului funcţionează şi Centrul de Informare Cetăţeni al Primăriei Constanţa, o casierie a Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local, precum şi casierii ale Regiei de Alimentare cu Apă, Regiei de Distribuire a Energiei Termice şi Congaz.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că spaţiile puse la dispoziţia serviciilor din cadrul Primăriei Constanţa sunt gratuite. "Nu ne ia niciun ban pe chirie", a declarat Mazăre, aspect confirmat şi de Elan Schwartzenberg, preşedintele Neo City Group, deţinătorul City Park Mall.