Câştigător al scrutinului ce a avut loc săptămâna trecută la Universitatea din Oradea, profesorul Constantin Bungău a fost confirmat drept rector de Ministerul Educaţiei.

"Ordinul de confirmare a venit miercuri, iar mandatul meu va începe pe 5 mai", a declarat Bungău, joi, pentru BIHOREANUL. Actualul mandat al lui Bungău va expira pe 4 mai.

După cum se ştie, Bungău a câştigat alegerile din Universitate cu 481 de voturi, în timp ce contracandidatul său, decanul FMF Florian Bodog, a adunat 442 de voturi.

Noul rector al Universităţii din Oradea a mai spus că îşi va anunţa echipa de prorectori doar săptămâna viitoare, nedorind să facă încă nicio precizare vizavi de oamenii cu care va lucra.

După cum a aflat BIHOREANUL, în mod cert din noua echipă a lui Bungău nu vor face parte prorectorii Simona Trip şi Ioan Gheorghe Ţara, deoarece amândoi îşi încheie acum cel de-al doilea mandat de prorector, iar Legea Educaţiei nu le permite să aibă mai mult de două mandate.

Cât despre viitorii decani ai facultăţilor orădene, Bungău a spus că pe 5 mai va publica pe site-ul Universităţii ghidul de organizare a concursurilor prin care aceştia vor fi desemnaţi.

Conform legislaţiei în vigoare, la concursul pentru decanat se pot înscrie doar candidaţii care primesc avizul Consiliului Facultăţii, în urma unei audieri. Consiliul are obligaţia să avizeze minim doi candidaţi, iar apoi aceştia participă la concursul organizat de rector, care presupune un examen scris şi un interviu.