Universitatea din Oradea a informat luni că rectorul instituției, Constantin Bungău, a fost ales unul dintre vicepreședinții Consiliului Național al Rectorilor, în timp ce fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost reales în funcția de președinte. 

„O recunoaștere...”

„Prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, se numără, începând de vineri 26 iulie 2024, printre vicepreședinții Consiliului Național al Rectorilor. La lucrările Consiliului Național al Rectorilor, care au avut loc la Cluj-Napoca, în zilele de 26 și 27 iulie 2024, au fost prezenți rectorii a 65 de universități românești, membre ale Consiliului, ministrul Educației, Ligia Deca, și reprezentanți ai unor instituții de profil, precum: ARACIS, CNCFIS, Ministerul Cercetării etc.”, se arată în comunicatul transmis de Universitatea din Oradea. 

Lucrările consiliului au fost găzduite de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mandatul noii conduceri a Consiliului Național al Rectorilor, din care face parte și rectorul Universității din Oradea, are o durată de cinci ani.

„Votul pe care l-am primit din partea colegilor mei, rectori din toată țara, reprezintă o recunoaștere, la nivel național, a rezultatelor deosebite obținute de Universitatea din Oradea în ultimii ani”, a transmis, prin comunicatul citat, Constantin Bungău.

sursa foto: Universitatea din Oradea

Mai mulți vicepreședinți

CNR are mai mulți vicepreședinți, reprezentanți ai unor consorții universitare, conform Hotnews.ro, care citează un comunicat oficial al acestei entități. 

Din partea Consorțiului Universitaria au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți: Nicolae Istudor – rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Daniel David – rector Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Liviu Maha – rector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Marilen Pirtea – rector Universitatea de Vest din Timişoara, Cezar Spînu – rector Universitatea din Craiova.

Din partea Consorţiului Universităţilor tehnice, au fost aleși ca vicepreședinți: Dan Caşcaval – rector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Vasile Ţopa – rector Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, iar ca vicepreşedinţi reprezentanţi ai Consorţiului Universităţilor de Medicină şi Farmacie: Viorel Jinga – rector Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Leonard Azamfirei, – rector Universitatea de Medicina şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Rectorul Constantin Bungău a fost ales vicepreședinte din partea Consorțiului Academica Plus, alături de Mihai Dimian – rector Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și Daniel Breaz – rector Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Universitățile private sunt reprezentate de următorii vicepreședinții: Costel Negricea – rector Universitatea Româno-Americană din Bucureşti și Marja Liisa Kristiina Tenhunen – rector Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Vicepreşedinte reprezentant al Consorţiului Universităţilor de Arte pentru următorii cinci ani a fost ales Liviu Lucaci – rector Universitatea Naţională De Artă Teatrală Şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, vicepreşedinte reprezentant al Consorţiului Universităţilor militare: Bârsan Ghiţă – rector Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în timp ce rectorul Universităţii „Transilvania” din Braşov, Ioan Vasile Abrudan, a fost ales vicepreşedinte neafiliat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!