Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea a anunţat luni că a finalizat procedura de licitaţie pentru contractul de achiziţie publică a lucrărilor la prima parcare publică subterană din oraş, care urmează să fie realizată în strada Independenţei, pe malul Crişului Repede.

"În urma evaluării ofertelor depuse de asocierea SC Construcţii Bihor SA cu SC Terratest Geotehnic SA şi asocierea SC Rost Construct SRL cu De Vivo Spa şi SC ArtLand Tecnologie Costruttive SRL, oferta câstigătoare a fost desemnată cea depusă de asocierea SC Construcţii Bihor SA cu SC Terratest Geotehnic SA cu o propunere financiară de 24.151.543,64 lei fără TVA. Valoarea estimată a achiziţiei a fost de 26.662.222 lei fără TVA", informează reprezentanţii ADP Oradea.

Conform legii, timp de 10 zile după adjudecarea licitaţiei se pot depune contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Aceasta a fost cea de-a treia licitaţie organizată pentru lucrările la parcarea subterană din strada Independenţei, după ce primele două au fost anulate.

Firma Construcţii Bihor, deţinută de omul de afaceri Gavrilă Ghilea, a amenajat şi parcarea supraterană din strada Tribunalului.

Viitoarea parcare va avea 455 locuri de parcare dispuse pe trei niveluri. Investiţia va trebui finalizată în 18 luni. La finalul lucrărilor, municipalitatea va plăti 70% din valoarea lucrărilor prin Administraţia Domeniului Public în termen de trei ani, printr-un credit furnizor, iar firma RCS-RDS care deţine o parte din terenul pe care se va construi parcarea va contribui cu 30% din valoarea totală a lucrărilor.

După finalizarea execuţiei, parcarea subterană de pe strada Independenţei va intra în patrimoniul Administraţiei Imobiliare Oradea.