Viitorii constructori, arhitecţi şi specialişti în cadastru, educaţi la Universitatea din Oradea, au spus "adio" anilor de studenţie. Festivitatea de absolvire a avut loc joi, la Cetate, în prezenţa rectorului Constantin Bungău, a profesorilor care i-au învăţat în ultimii ani şi a prietenilor şi părinţilor care i-au susţinut pe acest drum.

Bungău le-a spus absolvenţilor că păşesc într-o nouă etapă a vieţii lor, "o etapă pentru care va trebui să aveţi răbdare, să dăruiţi şi să puneţi în valoare tot ce aţi învăţat pe băncile universităţii".

La rândul ei, decana facultăţii, Marcela Prada, a subliniat că absolvenţii promoţiei 2021 fac parte din acea elită socială care "a ales cea mai frumoasă meserie, să înveţe să modeleze lumea, spaţiul, să contureze viitorul".

Coordonatoarea absolvenţilor de la Arhitectură, Ramona Novicov, a făcut referire la locul în care s-a desfăşurat ceremonia, Cetatea din Oradea, spunând despre aceasta că este "un simbol al permanenţei, al siguranţei, al protecţiei".

"La fel, universitatea, familia şi noi suntem cetăţi. Şi noi avem ceva de apărat, de cucerit, în această viaţă. (...) E important să susţinem puterea acestui loc, a acestui oraş, a acestei universităţi, puterea acestor locuri regale. (...) Nicio victorie şi nicio înfrângere nu durează. Ceea ce durează, din fericire, sub graţie divină, este bucuria de a trăi", a spus Novicov, îndemnându-i pe tinerii absolvenţi să se bucure de fiecare clipă a vieţilor lor.

Alături de o floare şi diploma de absolvent, fiecare student a primit, din partea firmei Selina, câte o cască de protecţie, obiect cu valoare simbolică, dar şi practică, pentru că şantierele vor deveni parte din viaţa de zi cu zi a absolvenţilor facultăţii.

Ceremonia s-a încheiat cu un scurt concert al viitorilor muzicieni, coordonaţi de directoarea Departamentului de Muzică, Ariadna Mircescu. Artiştii au cântat inclusiv "La mulţi ani", pentru că facultatea a ajuns acum la vârsta majoratului.