Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că în cursul zilei de luni a notificat participanţii la o licitaţie lansată în octombrie 2018 pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţii în proiectul „Reparaţii capitale și amenajări interioare sediu nou - Muzeul Țării Crișurilor Oradea - lucrări amenajare incintă și amenajări speciale de muzeu”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, privind ordinea clasării lor la licitaţie.

Conform unui comunicat de presă, pe primul loc s-a clasat asocierea SC Constructorul Sălard cu SC Novartis SRL, urmată de asocierea Emmeci Project & Building SRL – Madibeton SRL – Jonica 2001 Societa Cooperativa – Moraru-Ciurea Architects SRL, de asocierea SC Euras SRL - SC Arh. Service Gutmann & Comp SRL şi, în final, de asocierea Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL – SC Icoge Mapico SRL - Groma Societa Di Ingegneria.

„Câștigătoare a procedurii a fost declarată asocierea SC Constructorul Sălard SRL - SC Novartis SRL, a cărei ofertă a fost de 16.239.785,66 lei fără TVA”, se arată în comunicatul CJ, care precizează, însă, că urmează o perioadă de depunere a contestaţiilor până în 2 mai şi că abia „în cazul în care nu se înregistrează contestații, contractul va fi semnat la data de 6 mai 2019”.

Câştigătorii vor avea 22 de luni pentru proiectarea şi execuţia proiectului prin care ar urma să fie amenajate şi dotate spaţii ale Muzeului Ţării Crişurilor, şi anume săli de expoziţie în corpul A1, Corp A etaj I şi lapidariu pentru secţiile de Științele naturii, Istorie și Artă.