Consulul român la New York este diplomat de nota 4. Marian Pârjol a fost numit consul general pe ascuns de Guvernul Boc, hotărârile nefiind comunicate mass-media şi nefiind nici pe agenda şedinţei de guvern.

Cotidianul.ro scrie că Marian Pârjol este constănţean şi ar fi apropiat lui Adriean Videanu. Potrivit aceleiaşi surse, noul consul general al României la New York a obţinut, în 2006, nota 4 la examenul de intrare în diplomaţie.

Traseul diplomatic al lui Marian Pârjol este dubios, susţin jurnaliştii de la Cotidianul. Deşi nu a promovat examenul de intrare în diplomaţie din 2006, prietenul ministrului Adriean Videanu a fost numit prin decretul prezidenţial semnat deTraian Băsescu - în postul de ambasador la României în Republica Nigeria.

Luna trecută însă, printr-o Hotărâre de Guvern, consulul general al României la New York, Pietro Lucian Pavoni, a fost rechemat în ţară. Surprinzător, în locul lui a fost numit Pârjol care, înaintea misiunii din Nigeria fusese consul general adjunct la New York.

În 1998, Marian Pârjol a fost prefectul Constanţei, însă, după un an a fost "retras" de la Constanţa şi numit în funcţia de ministru-adjunct al Funcţiei Publice, instituţie precursoare a Ministerului Administraţiei Publice, integrat în prezent ca departament în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor condus de Vasile Blaga.