Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, și-a pierdut viața, joi, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada A1, între Timişoara şi Lugoj. Mașina pe care o conducea acesta a fost izbită în plin de un camion încărcat cu lemne care a avut o explozie la unul dintre pneuri.

Potrivit presei centrale, în urma exploziei, camionul a rupt efectiv parapetul de protecție dintre sensuri și a lovit violent mai multe vehicule, printre care şi autoturismul consular, în care se afla doar şoferul.

Poliția Timiș a transmis că TIR-ul a intrat în coliziune cu vehiculul diplomatului, iar apoi cu alte două vehicule.

„La data de 29 august 2024, un TIR încărcat cu lemne circula pe A1 Deva-Nădlac dinspre Timişoara spre Lugoj, iar la un moment dat unul dintre pneuri ar fi făcut explozie, fapt pentru care TIR-ul a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, ulterior TIR-ul intrând în coliziune cu alte două autovehicule. În urma impactului, conducătorul auto, de 60 de ani, a decedat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a comunicat Poliția Timiș.

Oficiali din Poliția Timiș au confirmat pentru HotNews.ro că este vorba despre Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc.

Antena3.net scrie că victima nu a putut fi identificată iniţial, din cauza rănilor extrem de grave, aceasta fiind decapitată. 

Circulaţia a fost blocată pe autostrada A1 în zona accidentului și deviată pe rute ocolitoare, revenind la normal în cursul după amiezii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!