RER Ecologic Service curăţă containerele şi pubelele asociaţiilor de proprietari din Oradea. De săptămâna trecută, ca în fiecare vară, utilajul conceput special pentru spălarea şi dezinfectarea containerelor şi pubelelor ia la rând toate cartierele oraşului.

În acţiune sunt mobilizate, de fapt, două autospeciale: una care goleşte containerele şi alta care, imediat după golire, spală şi dezinfectează fiecare recipient. Acest utilaj de spălare automată are un tanc de apă cu o capacitate de 6.000 litri şi introduce containerele în "burta" sa, unde două jeturi cu mare presiune acţionează pentru a le curăţa pe dinăuntru. Maşina mai are un rezervor pentru stocarea apei uzate care a fost folosită la spălare.

La o singură spălare, în utilaj pot fi introduse două pubele sau un container. În medie, un recipient este spălat la fiecare fază timp de câte 40 secunde, astfel încât o spălare completă durează aproape 3 minute.

Operaţiunea a început marţea trecută în cartierul Ioşia, în această săptămână va trece în centrul oraşului, iar apoi, pe rând, prin toate celelalte zone. Programul poate fi urmărit pe site-ul societăţii, www.reroradea.ro.