Juriştii Universităţii din Oradea au respins contestaţia depusă de profesorul Gheorghe Bumbu cu privire la decizia consiliului Facultăţii de Medicină şi Farmacie de a-i invalida dosarul de candidatură la decanat.

După cum se ştie, Bumbu a fost invalidat de colegii săi pe motiv că nu şi-a depus CV-ul în format Europass şi a contestat faptul că dosarul i-a fost respins înainte de a fi audiat. Rectorul Constantin Bungău a cerut un punct de vedere Biroului Juridic al Universităţii, iar adresa primită drept răspuns a fost postată miercuri pe site-ul instituţiei.

Conform documentului, nici Carta Universităţii, nici ghidul concursului pentru decani elaborat de Bungău nu prevăd posibilitatea unei contestaţii în etapa avizării în consiliul facultăţii. "Ghidul de desfăşurare a concursului public pentru funcţia de decan 2016-2020 prevede la art. 11 posibilitatea contestării desfăşurării şi rezultatelor concursului, dar acesta nu se referă la procedura de obţinere a avizului din partea consiliului facultăţii", se arată în adresa semnată de şefa Biroului Juridic, Anca Bulmaci, şi de colegul acesteia Romulus Indrieş.

"În concluzie, în lipsa altor prevederi clare, apreciem că dacă contestatorul se consideră discriminat de hotărârea consiliului facultăţii are posibilitatea acţionării acestuia în instanţă, pentru realizarea dreptului pretins", mai precizează juriştii Universităţii.

Profesorul Bumbu nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă îşi va da colegii în judecată sau nu.

În schimb, rectorul Constantin Bungău a confirmat pentru BIHOREANUL că, în acest context, singurii candidaţi care rămân înscrişi în cursa pentru decanatul FMF sunt cei care au obţinut avizul colegilor, adică actualul decan Florian Bodog şi chirurgul Adrian Maghiar. În timp ce Bodog a adunat de la colegii din consiliul FMF 18 voturi pentru a candida la decanatul FMF, Maghiar a luat chiar cu un vot în plus, 19. Concursul pentru decanatul FMF va avea loc între 10 şi 14 iunie.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Bodog cel Mic: Suspectat că şi-a plagiat teza doctorat, decanul Florian Bodog şi-a obţinut fraudulos şi titlul de profesor

Doi pe-un loc: 31 de universitari vor concura pentru decanatele celor 15 facultăţi