Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a înregistrat pe 5 iunie la Biroul Electoral Municipal o contestaţie prin care solicita ca toate materialele de propagandă privind referendumul din 14 iunie să fie înlăturate din clădirea Primăriei orădene, precum şi ridicarea tuturor materiale ce conţin expresia "Turul 2".

Demersul s-a făcut fără, însă, a fi anunţat printr-o declaraţie sau comunicat de presă. O referire la contestaţie apare doar pe contul de Facebook al lui Mang, făcută în data de 6 iunie:

"PSD Bihor a depus ieri la Biroul Electoral Municipal o sesizare privind două chestiuni:
1. Folosirea clădirii primăriei pentru afisaj electoral este interzisa de lege si ca urmare solicitam ca toate materialele de propaganda, pentru a vota intr-un anumit mod la referendumul organizat in 14 iunie, sa fie luate atât din interiorul clădirii cat si de pe exteriorul ei;
2. Întrucât legea referendumului specifica foarte clar ca un referendum local se desfăşoară intr-o zi, obligatoriu duminica, solicitam ridicarea tuturor materialelor care contin expresia "Turul 2", deoarece contravin legii si creeaza confuzie in rândul cetatenilor!".

În cursul zilei de marţi, 9 iunie, Biroul Electoral Municipal a respins contestaţia ca inadmisibilă, cu cinci voturi din şapte, pe considerentul că BEM nu este îndreptăţit prin lege să se pronunţe pe marginea ei.

"Preşedintele BEM arată că legea specială derogă de la legea dreptului comun şi penală, deoarece după finalizarea operaţiunilor privind Referendumului Local din 14 iunie 2015, validarea sau invalidarea acesteia este în atribuţiunile Curţii Constituţionale", se menţionează în răspunsul trimis PSD-ului.

În ceea ce priveşte amplasarea de mijloace publicitare pe clădirile administraţiei publice, BEM a recomandat PSD să se adreseze Inspectoratului Judeţean în Construcţii pentru competentă soluţionare.