Asocierea UTI Grup şi Eldiclau SRL va construi cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor urmând să fie semnat întrucât contestaţiile depuse de două asocieri concurente au fost respinse. Valoarea lucărilor se ridică la 21,7 milioane lei.

Investiţie necesară  

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins plângerile făcute de două asocieri de firme (Construcţii Bihor SA Oradea, ICCO Energ SRL Braşov şi Transproiect 2001 SA Bucureşti, respectiv Trameco SA Oradea, Vega 93 SRL Galaţi şi Consitrans SRL Bucureşti) privind rezultatul licitaţiei pentru noul terminal al Aeroportului, a informat, marţi, Consiliul Judeţean Bihor.

Astfel, autorităţile judeţene urmează să semneze contractul de achiziţie a lucrării de proiectare şi execuţie a terminalului II cu câştigătorul iniţial, asocierea UTI Grup SA Bucureşti – Eldiclau SRL. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 21.796.261 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei. Termenul de execuţie este 12 luni.

"Şi la această lucrare reuşim să ne încadrăm în termenii prestabiliţi. Astfel, în 2018 vom pune la dispoziţia călătorilor un al doilea terminal, modern şi la standarde europene. Construcţia este pe deplin justificată, având în vedere creşterea permanentă a numărului de zboruri de pe Aeroportul din Oradea", a transmis Pásztor Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean.

Terminal şi parcare

Proiectul "Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea" presupune ridicarea unei clădiri cu suprafaţă desfăşurată de 2.925 mp, cu o capacitate de prelucrare pasageri la ore de vârf, adică circa 600 de pasageri în acelaşi timp.

De asemenea, contractul presupune şi "reamenajarea" actualului terminal al Aeroportului, care, după punerea în funcţiune a celui de-al doilea terminal, va prelucra doar pasagerii de la plecări internaţionale.

Constructorul va trebui să amenajeze şi o parcare nouă în zona terminalului II, cu 128 de locuri pentru autoturisme, 3 locuri de parcare autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri Taxi.

Totodată, potrivit proiectului, va reface şi parcarea existentă, ca aceasta să aibă 3 locuri de parcare pentru autocare şi 80 pentru personalul de deservire a Aeroportului.

Citeşte şi: Aglomeraţie garantată: Licitaţia pentru construcţia noului terminal al Aeroportului Oradea a fost contestată