Campania gratuită de microcipare a câinilor din Oradea care nu sunt de rasă, adică nu au un certificat care să le ateste pedigriul, continuă.

Stăpânii animalelor sunt așteptați să le ducă într-unul din cele două cabinete veterinare incluse în programul Primăriei.

Orădenii care locuiesc pe malul drept al Crișului Repede sunt arondați cabinetului doctorului veterinar Sandor Benyovszki, de pe strada Molidului nr. 58, unde programul este de luni până vineri între orele 8 și 12, respectiv 17-18, iar sâmbăta între orele 9 și 11.

Cei care stau pe malul stâng al orașului pot duce câinii în cabinetul dr. Daiana Nășcan (SC Premiere Vet Health SRL) de pe strada William Shakespeare nr. 11B, de luni până vineri între orele 10 și 19, iar sâmbăta între orele 10 și 13.

Microciparea este gratuită pentru toți câinii de rasă comună sau metișii acestora. Orădenii trebuie să știe că în această categorie sunt incluși toți cățeii fără pedigri, chiar dacă în carnetele lor de sănătate scrie că aparțin unei anumite rase.

Așadar, un ciobănesc german, de exemplu, dar care nu are certificatul oferit de o asociație chinologică și care îi atestă apartenența la rasă, este eligibil în programul Primăriei.

Conform legii (OUG 155/2001), microciparea este obligatorie pentru toți câinii care au cel puțin 3 luni. După ce medicii veterinari introduc, cu un ac, microcipul sub pielea animalului, datele lui de identificare sunt înscrise în baza de date națională (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân), iar astfel un patruped pierdut poate fi redat stăpânului său.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!