Descoperirea a fost făcută marţi, de un echipaj mixt format din inspectori ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor şi poliţişti de frontieră, în punctul de trecere a frontierei prin Borş.

Echipa a oprit pentru control o autoutilitară frigorifică Mercedes Benz, înmatriculată în judeţul Mureş, aparţinând unei societăţi din Târgu Mureş, încărcată cu flori tăiate şi plante în ghivece. "La solicitarea organelor de control, conducătorul auto / delegat Grigore C. nu a putut prezenta documente justificative pentru întreaga cantitate de mărfuri transportate, astfel că s-a procedat la sigilarea şi însoţirea autoutilitarei la sediul DJAOV Bihor pentru inventarierea mărfurilor", se precizează într-un comunicat din partea instituţiei.

Inspectorii au constatat că şoferul nu avea acte pe 194 de plante în ghivece şi 5.533 bucăţi de flori tăiate, cu o valoare de piaţă estimată la 13.800 lei, drept pentru care au reţinut mărfurile în vederea confiscării şi i-au dat şoferului o amendă de 6.000 lei.

Acţiunea a făcut parte din mai multe controale desfăşurate, marţi după-amiază, în punctul de trecere a frontierei prin Borş, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, traficului internaţional de autoturisme furate şi de armament. Misiunea a vizat şi supravegherea şi controlul transportului produselor accizabile, dar şi regimul vamal aplicabil persoanelor fizice şi juridice aflate în tranzit, se mai arată în informarea de presă.