Circa 300 de persoane protestează, duminică, din jurul orei 15.30, în faţa Palatului Cotroceni. Protestatarii strigă: "Iohannis, trădător de ţară" şi "DNA salvează corupţia", scrie adevărul.ro. Cei mai mulţi sunt pensionari.

Protestul a început în jurul orei 14, când la Cotroceni se adunaseră câteva zeci de persoane. Manifestaţia nu este autorizată.  

Potrivit aceleiaşi surse, manifestaţia ar fi fost organizată de lideri din PSD Bucureşti, însă Liviu Dragnea a negat aceste informaţii.

Surse politice au declarat pentru Adevărul că PSD va organiza, la ora 15, o contramanifestaţie în faţa Palatului Cotroceni. De mobilizarea protestatarilor PSD s-ar ocupa Octavian Răducanu, un protestatar de profesie, care în campania pentru alegerile parlamentare s-a aflat în tabăra PRU, partidul lui Sebastian Ghiţă.

Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea mobilizează, la rândul lor, oameni pentru protestul împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit aceleiaşi surse.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a postat sâmbătă pe Facebook un mesaj în care cere organizarea unei contramanifestaţii a PSD şi spune că în această privinţă are o opinie contrară cu cea a liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook: "Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestaţie publică. Mesajele de mobilizare apărute pe reţelele de socializare nu sunt din partea PSD", a scris Dragnea pe Facebook.

Şedinţa de guvern în care se va decide retragerea ordonanţei de urgenţă care modifică codurile penale a început la ora 14. Rămâne de văzut dacă Executivul va abroga (anula) ordonanţa sau o va proroga (amâna). 

Video live Adevărul:

UPDATE ora 18: Numărul susţinătorilor PSD adunaţi la Palatul Cotroceni a ajuns la 1.200.