După ce în urmă cu o lună au amendat primăriile Bunteşti, Lunca şi Budureasa pentru că au îngropat mormane de gunoaie în Padiş, comisarii de mediu revin în Parcul Natural Apuseni. Începând de luni, o echipă formată din comisari ai Gărzilor de Mediu din judeţele Bihor şi Alba, respectiv ai Gărzii Naţionale de Mediu, condusă de comisarul general adjunct Szep Robert, va urca în Padiş şi Vârtop pentru mai multe controale.

"După precedenta acţiune de control, am primit sesizări privind diverse nereguli. Astfel, vom face mai multe controale la anumite construcţii pentru a vedea dacă au fost sau nu ridicate respectând prevederile legii", a declarat Szep Robert, comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu, pentru BIHOREANUL.

Mai precis, comisarii de mediu vor merge în Padiş, unde s-a semnalat că au apărut, chiar în ultimele săptămâni, mai multe construcţii ilegale, şi în zona Arieşeni – Vârtop unde proprietarii unei cabane şi-au construit ilegal un drum chiar peste Izvoarele Arieşilor, o zonă de protecţie integrală, unde nu sunt permise astfel de construcţii.

De asemenea, tot în zona Arieşeni-Vârtop, echipa de control va verifica şi anumite construcţii ridicate de-a lungul anilor la baza vechii pârtii de schi.