După ce au primit o sesizare referitoare la posibile nereguli și improvizații în ceea ce privește sistemul electric care luminează celebrele camioane Coca-Cola de Crăciun, aflate zilele acestea în Oradea, pompierii s-au dus miercuri în control, descoperind unele nereguli. 

„În urma controlului efectuat miercuri dimineața de personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Crișana la TIR-ul staționat în Piața Unirii, a fost aplicat un avertisment. Cadrele inspecției au depistat două nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, acestea fiind remediate în timpul controlului”, a precizat pentru BIHOREANUL lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana. 

Potrivit reprezentantei ISU Crișana, una dintre nereguli a fost folosirea unui prelungitor subdimensionat, care a și fost înlocuit, respectiv a unui generator cu deficiențe sau improvizații. „Colegii (n.r. – de la Inspecția de Prevenire) le-au interzis să mai folosească generatorul respectiv, astfel că TIR-ul se alimenează acum de la rețeaua publică (n.r. – de electricitate)”, a mai spus lt. col. Roșca. 

Pompierii bihoreni s-au dus în control după ce au fost sesizați de un orădean, care a trimis mai multe fotografii ce indicau anumite improvizații electrice la camioanele Coca-Cola, decorate cu o mulțime de luminițe. De asemenea, un cititor al BIHOREANULUI a semnalat ziarului situația.

Caravana Coca-Cola se află în Oradea în perioada 6-7 decembrie, conform programului oficial.

Amintim că marți, 30 noiembrie, mai mulți bucureșteni au filmat un camion Coca-Cola de Crăciun cuprins de flăcări imense pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Potrivit Digi24 și Libertatea, șoferul a reușit să se salveze, dar și să decupleze remorca cuprinsă de flăcări.

Imaginile au devenit „virale”, incidentul apărând și în presa internațională, inclusiv la BBC. 

„A fost un incident fără victime și fără daune majore. S-a intervenit rapid și le mulțumim pompierilor și forțelor de ordine pentru promptitudine. Totul este sub control, iar caravana va continua conform planului. Ne cerem scuze pentru întârziere”, a fost reacția reprezentanților Coca-Cola, publicată de BBC. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!