Sindicatul angajaţilor Romatsa - regia de stat care dirijează traficul aerian în România - face, vineri, 12 mai, între orele 11 şi 13, grevă de avertisment deoarece discuţiile pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă nu au avut rezultat.

Potrivit orarului de pe site-ul Aeroportului Internaţional Oradea, zborurile de aici nu vor fi afectate de această grevă.

Concret, cursa Tarom care pleacă de la Oradea la 9.40 va ateriza la Otopeni la ora 11. În intervalul orar 11-13 nu sunt programate plecări sau aterizări pe pista de la Oradea.

Greva a fost anunţată de liderul Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, din cauza neîncheierii unui nou contract colectiv de muncă, deşi negocierile se poartă din februarie 2016. Liderul de sindicat spune că este posibilă chiar declanşarea unei greve generale.

"În situaţia declansarii grevei de avertisment, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, Romatsa va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afecate zborurile umanitare de stat, medicale, de cautare şi salvare şi de urgentă. Aeronavele vor fi dirijate conform Flow Control-ului introdus de Eurocontrol", au precizat reprezentanţii Romatsa.

Potrivit hotnews.ro, Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din România. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut - fară a lua în calcul bonusurile - este de 21.430 lei (aproape 5.000 euro) în acest an.