Preşedintele CS Oşorhei, Alexandru Krenek, a fost ales membru în Comitetul Executiv al FRF, în şedinţa de luni a forului sportiv.

De profesie preot, Krenek, cunoscut ca fiind un personaj influent în fotbalul mic, a fost ales în funcţia de reprezentant al cluburilor din Liga a III-a, ocazie cu care presa sportivă a repus pe tapet dezvăluirile făcute de BIHOREANUL în 2008.

Popă controversat

Cum ziarul nostru a mai scris, în pauza dintre campionate, profitând de funcţia de preşedinte al Clubului Luceafărul-Lotus Felix din Liga a II-a, Krenek, care era preşedinte, l-a înstrăinat fără acordul acţionarului majoritar, Gavrilă Ghilea, pentru a fructifica locul de divizionară secundă pe care echipa îl obţinuse pe teren. Din acest motiv, Krenek s-a şi ales cu plângeri penale pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Preotul a fost implicat şi în mai scandaluri cu terenuri, de foştii primari ai comunei Sânmartin, Victoria Lazăr şi Dorel Crăciun, precum şi fosta secretară a Consiliului Local, Livia Bara. Totul a pornit de la faptul că, în calitatea sa de paroh, Krenek a făcut mai multe cereri de retrocedare în baza legilor fondului funciar, primind terenuri chiar şi acolo unde biserica din Cihei nu avusese niciodată, în celebrul cartier Beverly Hills. O parte din terenuri au fost vândute apoi de Krenek la preţuri derizorii, în documente, bănuiala fiind că grosul încasărilor, adică diferenţa dintre preţurile din acte şi cele reale, i-a revenit chiar lui.

Alte decizii

Pe de altă parte, în şedinţa de luni a Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-au luat şi alte decizii importante, cum ar fi ca cele două echipe din Craiova, CS şi FC, să aibă locuri asigurate în eşalonul secund. De asemenea, s-a decis ca doar echipele din eşalonul secund care vor promovarea vor depune dosarul de licenţiere, iar dacă un club din Liga I nu primeşte licenţa va fi retrogradat şi înlocuit de prima echipă aflată sub linie. Singura condiţie este să fie licenţiată.

În ceea ce priveşte Liga a III-a, această va avea un sistem nou, cu şase serii a câte 12 echipe, urmând ca la finalul campionatului să fie disputat un play-off între primele şase clasate şi un play-out între echipele din a doua jumătate.

Detalii despre afacerile lui Krenek, în articolul: "Popa Krenek l-a furat pe Ghilea!"