Un remake al celebrei melodii a anilor '90 Macarena al grupului Los Del Rio a stârnit val de reacţii online. Noua versiune, a cântăreţei de trap Erika Isac, conţine versuri licenţioase şi a devenit virală pe YouTube, fiind considerată un manifest pentru sexul feminin.

Cântăreaţa româncă în vârstă de 24 de ani apare goală, dar cenzurată, în videoclipul cântecului care vorbeşte despre stereotipurile care se regăsesc în societate legate de femei, dar şi despre violenţa sau abuzul la care acestea sunt supuse.

"Am scris piesa asta ca să fie mai mult înţeleasă decât ascultată, love u all my ladies", le-a spus Erika fanilor de pe reţelele de socializare.

Melodia a fost lansată joi, de Valentine’s Day, şi sâmbătă după amiază ajunsese deja la peste 800.000 de vizualizări pe YouTube, urcând pe locul 3 în topul platformei.

Cu toate acestea, versurile explicite precum: "Care-s cu silicoane, sotto sunt prostituate. Alea care n-au, de ce nu? Că sunt prea plate", "C… mare, ţ… mici" sau "Femeia nu înjură, nu se bate, nu se f…" i-au împărţit pe internauţi în două tabere.

Comentariile au apărut imediat, iar în timp ce versurile îndrăzneţe şi mesajul profund al Erikăi Isac au fost apreciate de mulţi, cuvintele licenţioase au stârnit furia unor utilizatori, în special a bărbaţilor, care au acuzat-o pe artistă de exprimare vulgară şi au deviat discuţia de la subiectul principal - violenţa domestică şi abuzurile împotriva femeilor.

"În sfârşit o fată care ia atitudine şi le spune bărbaţilor purul adevăr", "Mamă, ne-a făcut Erika imn!", "Eşti zeiţă!" sau "Ai rupt toţi frustraţii si misogini" sunt câteva din comentarii.

De asemenea, unul dintre internauţi şi-a exprimat preocuparea în legătură cu accesul copiilor la conţinuturi considerate negative şi deranjante pe platformele online. El a subliniat, într-o postare cu greșeli de ortografie, că responsabilitatea nu este doar a artistului, ci şi a platformei de distribuţie, însă artistul are şi el un rol în decizia de a publica anumite conţinuturi.

„Singurul lucru deranjant este ca si copii (!) au acces la mizeria asta. Pacat. Si nu este vina artistului. Este vina platformei. Dar in acelasi timp si artistul alege ce si unde posteaza. Pana sa ne protejam unul pe celalalt, femeie-barbat, ce facem sa protejam copii (!)? Deja stiu ca o sa sariti ca sunt frustrat... Dar ati vrea, daca aveti, sa vada copii (!) vostri chestia asta? Sau sa auda versurile astea? Cum putem noi sa ferim copii (!) de mesajul asta? Aveti vreuna dintre voi vreo solutie? Nu cred. Ce valori!!!!", a scris bărbatul.

Pe de altă parte, au fost şi comentarii de susţinere venite din partea bărbaţilor: "Ce mă prinde piesa, frate!!! Oi fi eu de genul masculin, dar nu prea cred că poţi trece cu vederea problemele cu care se confruntă femeile din ziua de azi ca: violul, violenţa domestică, marginalizare/discriminare etc.".

Erika Isac a devenit cunoscută în rândul tinerilor după ce a participat la concursul de muzică One True Singer difuzat online de HBO Max, unde a ajuns în finală alături de Rareș Mariș care a și câștigat competiția.

Erika Isac nu este singura care a stârnit recent controverse online. Vara trecută, trapperul Gheboasă a pornit discuţii despre expunerea copiilor unor versuri licenţioase, după ce a cântat pe scena Untold versuri vulgare şi jignitoare

Vezi mai jos videoclipul melodiei Macarena. Atenție, limbaj explicit!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!