Localnicii din Coleşti, un mic sat aparţinător oraşului Vaşcău, au de acum propriul centru în care să-şi vândă legumele, fructele, carnea ori alte produse pe care le produc în propriile gospodării.

"Este un centru de procesare unde vom colecta toate ingredientele din sat. Cumpărăm de la oameni produsele şi le procesăm pentru a face diferite produse", a explicat pentru BIHOREANUL George Hoţopan, localnic din Coleşti şi unul dintre fondatorii Asociaţiei Muma Codrului, ONG-ul care a iniţiat ridicarea centrului.

Finanţarea a fost asigurată de un sponsor orădean, care a dorit însă să rămână necunoscut publicului.

Practic, folosind doar materia primă din Coleşti, cei 8 angajaţi ai centrului de procesare, toţi tineri din Coleşti şi localităţile vecine, vor produce sosuri, specialităţi de brânzeturi, dulceţuri şi multe altele.

"În maxim o lună vom începe să vindem produse, inclusiv online", a mai spus Hoţopan. Totodată, la parterul centrului va funcţiona un restaurant.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat în urmă cu un an, două familii de tineri din Coleşti, printre care şi un bucătar spaniol mutat aici, şi-au propus să revigoreze satul. Ei au înfiinţat asociaţia Muma Codrului, menită să-i transforme satul într-o destinaţie de ecoturism.  

Citeşte pe această temă şi articolul:

Bienvenido a Coleşti! Două familii tinere, între care una româno-spaniolă, vor să facă dintr-un sat de lângă Vaşcău o destinaţie de ecoturism (FOTO)