Două drumuri din Bihor au fost blocate de copaci căzuţi pe carosabil, iar două localităţi au rămas, marţi, fără curent din cauza vântului puternic.

Din fericire, în ciuda avertizărilor de tip cod galben şi portocaliu care s-au abătut peste judeţ, în special peste zona montană, de data aceasta pagubele nu au fost însemnate şi nu s-au înregistrat victime, după cum a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, respectiv al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de marți, până la ora 12, au fost două apeluri prin numărul de urgenţe 112 care au semnalat probleme cauzate de vreme, unul la ora 10.12, iar altul la ora 10.45. "Pompierii militari din Detaşamentul Marghita şi cei ai Staţiei Valea lui Mihai au intervenit pentru degajarea a doi arbori căzuţi pe carosabil, pe Drumul Comunal 11A, între Marghita şi Cheţ, respectiv pe DN 19, între localităţile Valea lui Mihai şi Tarcea", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.

Aceasta a mai precizat că nici pe parcursul nopții trecute nu s-au înregistrat sesizări având drept cauză fenomenele meteorologice.

Totuşi, mai multe localităţi au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică.

"Marţi, la ora 12, erau parţial nealimentate două linii de medie tensiune, două puncte de transformare erau nealimentate, iar două localităţi, Tilecuş şi Palota, erau fără curent electric, fiind afectaţi 97 de consumatori. Echipele furnizorului de energie electrică sunt pe teren pentru remedierea deficienţelor", a mai precizat Roşca.

După cum BIHOREANUL a mai scris, zona montană a Bihorului se află, de luni seară, sub avertizare de tip cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă. Şi zona joasă a judeţului este vizată de avertizări de tip cod galben pentru aceleaşi fenomene, dar de mai mică intensitate.

Cel puţin până marţi seară la ora 20, în zona înaltă de munte a judeţului Bihor "vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de peste 90...120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m", arată un comunicat al ANM. De asemenea, zona montană a Bihorului va intra sub cod galben, cu vreme puţin mai domolită. "În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăşi 80...100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii", arată ANM.