Cum primăvara pare nerăbdătoare să vină, Primăria pregăteşte plantările de sezon. Până la finalul lunii aprilie, în oraş vor fi plantaţi 188 de copaci, fiecare de minimum 4 metri înălţime. Ei vor da oxigen mai mult şi umbră mult mai repede decât puieţii, dar au dezavantajul că sunt, evident, mai scumpi. Fondurile alocate de Primărie pentru plantări - 196.976 de lei - ajung doar pentru 188 de bucăţi.

Copacii vor trebui să aibă circumferinţa de minimum 26 cm la înălţimea de un metru de la sol, iar coroana formată pe măcar o treime din înălţime. De asemenea, ei vor trebui livraţi cu baloţi de pământ intact şi de o mărime corespunzătoare dimensiunii arborelui.

Cei mai mulţi dintre cei 188 copaci - mai precis 88 - vor fi platani. În oraş se vor mai sădi 20 de pruni negri, 19 arţari Crimson King şi 10 din soiul Flamingo, 13 scoruşi de munte şi câte 10 salcâmi japonezi, tei şi păducei. În fine, lista de plantări a Primăriei mai cuprinde şase peri ornamentali şi doi frasini. Copacii vor fi plantaţi în parcuri şi diferite zone verzi din oraş, dar şi de-a lungul unor străzi.

Licitaţia este în curs de adjudecare, iar firma care o va câştiga va trebui să ofere o garanţie de doi ani pentru fiecare puiet. De asemenea, tot timp de doi ani va uda şi va întreţine copacii plantaţi.