Vântul puternic a cauzat mai multe pagube în noaptea de joi spre vineri în judeţul Bihor, când a fost valabilă şi o avertizare de tip cod galben de vreme rea.

Pompierii au intervenit după ce doi copaci au fost doborâţi, iar bucăți dintr-un acoperiş au ajuns pe un drum comunal.

Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana locotenent-colonel Camelia Roşca, intervenţiile salvatorilor au avut loc între orele 3 şi 4.

În intervalul orar 3.30 - 4.25 "echipajele de pompieri militari ale Gărzii Sălard şi Secţiei de Pompieri Beiuş au acţionat în localităţile Şişterea (comuna Cetariu) şi Răbăgani, pentru înlăturarea a doi copaci doborâţi de vântul puternic pe carosabil", se arată în comunicat.

De asemenea, în jurul orei 4, pompierii Gărzii 1 Mai şi Detaşamentului 1 Oradea au intervenit în Ceica, unde, timp de circa trei ore, au acţionat pentru degajarea acoperişului de tablă al unei clădiri adiacente Bisericii Baptiste din localitate, care a căzut parţial pe drumul comunal 191 şi peste un stâlp de telecomunicaţii.

Judeţul Bihor s-a aflat de joi seara de la ora 20 până vineri dimineaţa la ora 10 sub incidenţa unui cod galben de vânt puternic, valabil pentru mai multe judeţe ale ţării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!