Ploaia şi vântul puternic continuă să provoace pagube în Bihor. În prima parte a zilei de miercuri, pompierii au intervenit, între altele, pentru degajarea unor copaci căzuţi pe strada Corneliu Coposu din Oradea, dar şi în cartierul Episcopia, unde un copac a căzut peste o maşină.

Potrivit unor informări transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, locotenent colonel Camelia Roşca, în jurul orei 11.10, pompierii Detaşamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Corneliu Coposu din municipiu, pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar.

Locuitori din zonă au precizat BIHOREANULUI că, tot în aceeaşi zonă, vântul a smuls câteva ţigle de pe acoperiş, de pe un bloc cu 9 etaje, însă nimeni nu a fost rănit, iar în cursul dimineţii un copac s-a prăbuşit peste blocul de pe strada Galileo Galilei.

Foto: martor

Reprezentanta ISU a mai spus că, în jurul orei 11.30, echipajele de pompieri militari din cadrul aceleiaşi subunităţi acţionau pe strada Ciucului din Episcopia, pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe un autoturism,  respectiv pe strada Cazaban din Oradea, pentru degajarea unui stâlp şi a unui copac căzuţi pe carosabil.

De asemenea, echipajele Detaşamentului Marghita au intervenit pe DJ 191 F, la ieşirea din localitate, pentru înlăturarea unui arbore doborât de vântul puternic pe carosabil.

UPDATE, ora 12.30:

Bucată de tablă desprinsă de pe un acoperiş

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor a transmis mai multe imagini şi o scurtă declaraţie despre stricăciunile provocate în judeţ de ploaie şi vânt până la prânz.

Potrivit locotenentului colonel Camelia Roşca, în plus faţă de informaţiile de mai sus, "ca urmare a vântului puternic manifestat în judeţ, în prima parte a zilei în intervalul orar 8.40 – 11.45 pompierii militari bihoreni orădeni au intervenit pentru degajarea unei bucăţi de tablă desprinse parţial de pe acoperişul unei clădiri". Ca bilanţ al intervalului amintit, militarii au intervenit în total pentru înlăturarea a doi stâlpi şi a doi copaci căzuţi pe un autoturism, pe carosabil şi pe trotuar.

Vom reveni cu informaţii pe măsură ce vor fi disponibile.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, judeţul Bihor se află sub incidenţa unor avertizări emise de meteorologi pentru vânt puternic, iar în noaptea de marţi spre miercuri s-au înregistrat primele pagube. În Oradea, un copac a căzut pe strada Octavian Goga, iar crengile unui altui arbore au lovit o maşină parcată pe Libertăţii. În Aştileu, un stâlp de telefonie a căzut pe carosabil.

Detalii, în articolul "Pagube produse de vânt, în Bihor: Maşină lovită de o creangă în Oradea, stâlp căzut pe şosea în Aştileu"

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!