Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au fost nevoiţi să intervină de opt ori în noaptea de marţi spre miercuri după ce vântul puternic a doborât mai mulţi stâlpi şi copaci. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au intervenit în municipiu, pe străzile Blaise Pascal, Nicolae Jiga şi Uzinelor, pentru îndepărtarea a doi copaci doborâţi de vântul puternic pe două autoturisme şi a unui arbore căzut pe carosabil", a transmis, miercuri, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Potrivit acesteia, tot marţi noaptea, echipajele de pompieri ale Detaşamentului 1 Oradea şi Gărzii 1 Mai au acţionat pentru degajarea a patru stâlpi de telefonie căzuţi pe carosabil în Sântandrei, pentru îndepărtarea unei pânze desprinse parţial de pe un panou publicitar, în Oşorhei, respectiv pentru înlăturarea unui copac doborât de vijelie pe carosabil, în Băile Felix. 

De asemenea, "pompierii militari din cadrul Detaşamentului Marghita au degajat un stâlp de telecomunicaţii căzut pe carosabil, în localitatea Ghenetea, iar echipajele Staţiei Aleşd au intervenit în Bratca, pentru înlăturarea unui arbore doborât de vânt pe carosabil".

Când vântul e puternic, ISU Crişana recomandă populaţiei să se adăpostească în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. 

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui făcută în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.