Primăria Oradea a anunțat joi că a emis autorizația de tăiere pentru nouă arbori degradați aflați lângă parcarea subterană de pe strada Independenței.

Municipalitatea susține că a luat în calcul transplantarea lor, dar starea copacilor nu permite această salvare.

„Având în vedere starea fitosanitară degradată și valoarea peisagistică necorespunzătoare a arborilor de pe amplasamentul parcării din strada Independenței și în contextul lucrărilor executate la piațeta de deasupra parcării, a fost emisă autorizația de tăiere a unui număr de nouă arbori. A fost luată în considerare și varianta transplantării, dar starea arborilor nu permite acest procedeu”, a transmis Primăria, printr-un comunicat de presă.

Tăierea copacilor care se află în jurul statuii lui Mihai Eminescu se va face în această lună. Ei sunt din speciile arțar, jugastru, magnolia kobus, cireș japonez, salbă.

Primăria Oradea a mai anunțat că spațiul public care se va crea după amenajarea piațetei de deasupra parcării „va dispune de un fond vegetal consistent, format din 29 de arbori ornamentali, 350 de plante perene și 30 de plante cățărătoare”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!