Pasajul pietonal de pe Bulevardul Magheru îşi schimbă aspectul. Primăria Oradea a angajat o firmă, Igna Construct, care montează copertine din sticlă, pe structură metalică de culoare neagră, care vor acoperi toate gurile de acces în pasaj.

Proiectul, aprobat de Consiliul Local într-o şedinţă din luna aprilie a anului trecut, prevede realizarea a patru copertine: una pentru accesul dinspre Biserica Sf. Gheorghe, câte una deasupra scărilor care duc la peronul staţiei de tramvai şi un ansamblu din două piese deasupra accesului din Bulevardul Magheru şi Aleea Ştrandului. Copertinele vor avea sisteme de iluminat ambiental cu led, care vor fi folosite pe timp de noapte.

„Până în prezent, s-a montat structura metalică, acum se lucrează la montarea sticlei şi apoi se va trece la sigilarea rosturilor. Dacă nu va ploua, lucrarea va fi finalizată în aproximativ zece zile”, a declarat Mirela Macra, angajată a biroului de presă al Primăriei, pentru BIHOREANUL.

În zilele ploioase, sticla nu poate fi montată, aşa că muncitorii lucrează şi în nopţile fără precipitaţii, pentru a finaliza lucrarea. Investiţia costă 449.504 lei, fără TVA, şi este suportată din bugetul local.

Pasajul pietonal are nevoie de lucrări de reabilitare şi în interior, dar deocamdată acestea nu au fost contractate de Primărie.