Stadionul din Alparea a găzduit în weekend turneul amical de fotbal dotat cu trofeul "Acular", competiţie rezervată copiilor născuţi în anul 2000 şi mai mici. La cea de-a treia ediţie au participat patru echipe: FC Paleu (antrenor Marius Suciu), LPS Bihorul (antrenor Petre Stoia), CSM Salonta (antrenor Lorant Szabo) şi Dinamo Oradea (antrenor Ştefan Zima).

S-a jucat după sistemul "fiecare cu fiecare", atmosferă fiind destinsă, de vacanţă, însă partidele au fost jucate cu multă ardoare de fiecare echipă.

Competiţia s-a desfăşurat pe teren mare ceea ce a creat unele dificultăţi pentru copii de 11-12 ani, mai puţin obişnuiţi cu aceste dimensiuni şi cu efortul suplimentar, comparativ cu un teren de fotbal în sală.

La final au fost acordate premii pentru toate echipele participante dar şi premiile individuale. "A fost un turneu pentru copii, pentru că este o investiţie sigură iar jocul lor reprezintă 100 % dragoste faţă de fotbal. Cu a treia ediţie se poate spune că am intrat în cadru tradiţional astfel că nu mă voi opri aici pentru că vin şi alte generaţii din urmă", a spus Nelu Boloş, promotorul acestei competiţii.

Golgheterul turneului a fost Dominic Silaghi, de la LPS Bihorul, cu trei goluri marcate, la fel ca alţi trei jucători, departajarea fiind făcută la finalul turneului prin executarea unor lovituri de la 11 metri.

Chiar dacă a ocupat ultimul loc, Dinamo Oradea a dat portarul turneului, pe Denis Pop, autorul unor parade de senzaţie.


REZULTATE TEHNICE

FC Paleu - Dinamo 5-0
LPS Bihorul - CSM Salonta 1-1
CSM Salonta - Dinamo 3-1
FC Paleu - LPS Bihorul 1-1
FC Paleu - CSM Salonta 3-0
LPS Bihorul - Dinamo 5-0


Clasament:

1 FC Paleu 7 pct
2 LPS Bihorul 5 pct
3 CSM Salonta 4 pct
4. Dinamo 0 pct