Medicii de la Ambulanţă au fost solicitaţi să intervină duminică în cazul unor copii în vârstă de aproximativ 3 şi 5 ani, găsiţi în hipotermie pe Calea Borşului din Oradea, în apropiere de fabrica Sinteza. Cei doi micuţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, în prezent starea lor fiind relativ bună.

"Cei doi copii, o fetiţă şi un băiat, sunt cazuri sociale şi au degerături de grad scăzut. Li s-au descoperit părinţii şi au plecat acasă", a declarat BIHOREANULUI dr. Ovidiu Laurean Pop, directorul Spitalului.

Atât poliţia cât şi Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au demarat o anchetă pentru a vedea dacă se impune decăderea din drepturile părinteşti. Deocamdată, vârstele copiilor sunt incerte, deoarece, fiind de etnie romă, aceştia nu au nici măcar certificate de naştere.

"Este un caz destul de încurcat. E vorba despre nişte persoane care migrează frecvent dintr-un judeţ în altul. Ei sunt practic 9 copii şi părinţii umblă prin Cluj, Sălaj sau Bihor. Copiii nu au nici măcar acte de identitate şi locuiau printre cartoane şi hârtii, drept pentru care am demarat o anchetă, la final urmând să luăm măsurile impuse", a declarat şeful DGASPC Bihor, Szarka Arpad.