Un grup de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au fost tâlhăriţi, în weekend, în centrul Oradiei, de doi tineri care, după ce i-a bătut pe trei dintre ei, le-au furat şi telefoanele mobile, iar apoi s-au împărţit pe pradă.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de un martor ocular, potrivit căruia totul s-a întâmplat vineri seară, în jurul orei 20, în zona străduței pietonale care leagă strada Independenței cu Vasile Alecsandri, în zona fostei fabrici Oradinum.

Copiii erau în zona clădirilor părăsite când au fost acostați.

"Era un grup de şase copii, patru băieţi şi două fete, care la un moment dat au fost abordaţi de doi indivizi, amândoi tineri, unul părea homeless, iar celălalt, care era mai agresiv, era rom. Fetele au fost lăsate să plece, iar unul dintre agresori i-a luat la bătaie pe trei dintre băieţi. Unuia i-au dat cu telefonul de pământ, iar celorlalţi doi le-au furat telefoanele mobile şi apoi au fugit. Nu ştiu cum, unul dintre băieţi, care părea mai mic, a scăpat nebătut", a povestit BIHOREANULUI sursa citată.

Tâlharii au furat două smartphone-uri - un Iphone 11, cu o pereche de căşti, şi un Samsung Galaxy S8.

Întâmplarea a fost sesizată la 112, iar poliţiştii s-au mobilizat rapid. "Doi poliţişti tineri l-au prins la scurt timp pe unul dintre agresori în staţia de autobuz din Centrul Civic, l-au controlat şi au descoperit că avea telefonul unuia dintre băieţi, S8, la el. De altfel, copiii l-au şi recunoscut. Pe celălalt, cel care a fost mai agresiv, am înţeles că l-au prins în colonia de romi din Oşorhei", a mai precizat martorul.

Interesant este că, din câte se pare, cei doi agresori nici măcar nu se cunoşteau între ei.

Sursele BIHOREANULUI spun că bătăușul a fost un tânăr de 17 ani din colonia de romi din Oşorhei, la care a fost găsit şi iPhone-ul şi căştile, iar celălalt bărbat, de 30 de ani, l-a încurajat și a păzit întreaga scenă.

Cei doi au fost reținuți vineri seară de polițiști pentru 24 de ore.

Sâmbătă, cei doi agresori, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Augustin Mihnea și Florentin Varga, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Oradea i-a arestat pentru 30 de zile, pe primul pentru tâlhărie, iar pe Varga pentru complicitate la tâlhărie.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor a confirmat, luni, evenimentul. „Fapta a avut loc vineri seară în jurul orei 20, pe strada Independenței. Este vorba despre patru adolesceți care au fost atacați și li s-au furat telefoanele mobile, căști și suma de 25 de lei. Cei doi agresori au fost reținuți de polițiștii orădeni pentru 24 de ore, iar ulterior prezentați judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Oradea, care a decis arestarea acestora pentru 30 de zile”, a declarat luni pentru BIHOREANUL comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Potrivit acesteia, „polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!