Teatrul Vienez de Copii Oradea pune în scenă, în perioada 4-11 decembrie, spectacolul "Gâlcevile din Chioggia". Proiectul de teatru pentru copii a demarat în 1995 în Austria, iar în Oradea a ajuns în 2006.

Copiii orădeni, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au posibilitatea să se înscrie la cursuri, unde vor învăţa jocul actoricesc ca nişte profesionişti. "Finalitatea oricărui proiect de-al nostru este punerea în scenă într-un mod profesionist a unui spectacol, cu costume, lumini şi muzică", a explicat actorul Şerban Borda, cel care regizează spectacolul.

În reprezentaţia "Gâlcevile din Chioggia" vor juca 22 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani. "Spectacolul este o comedie de Carlo Goldoni, fiind cea de-a doua operă a autorului pe care o punem în scenă la Teatrul Vienez, după "Slugă la doi stăpâni". La începutul repetiţiilor, participanţii la cursurile noastre vin o dată pe săptămână, iar pe cum se apropie premiera repetăm tot mai des, chiar şi de 5 ori pe săptămână", a mai spus Şerban Borda.

Teatrul Vienez de Copii mizează pe mijloacele de expresie lingvistică şi corporală, dar şi pe jocuri pentru a dezvolta caracterul micuţilor.

Muzica spectacolului este asigurată de Ovidiu Iloc, în timp ce de decor şi costume s-au ocupat Lidia Buciuman, Zsofia Ciutac, Ioana Degău, Shannon Gabor, Orsolya Szilagyi, Krisztina Toth, alături de profesoarele coordonatoare Corina Baciu şi Mihaela Tătulescu.

Cei care vor să-i vadă pe micii actori jucând pot să meargă la spectacolele programate între 4 şi 11 decembrie, de la ora 18, la Casa de Cultură Oradea.

Preţul unui bilet la spectacol este de 7 lei. Ele sunt puse în vânzare luni, miercuri şi vineri între orele 15 şi 17, la fosta sală ARLUS. Pentru rezervări, doritorii pot suna la numărul 0735.527.010.