Secţia de copii a Bibliotecii Judeţene a devenit mai atractivă pentru cei mici, după ce una dintre încăperile acesteia a fost dotată cu un castel gonflabil, un tobogan şi un balansoar.

Aparatele de joacă au fost donate Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" de fundaţia spaniolă Grupo Azvi, care sprijină dezvoltarea socială în diverse domenii, în mai multe ţări europene. Pentru a primi sprijinul financiar, instituţia, prin bibliotecara Mariana Barna, a elaborat un proiect numit "Tărâmul magic al copilăriei", împreună cu lectorul universitar Ioana Alexandrescu, voluntar al Fundaţiei Grupo Azvi.

Pe lângă dotarea ludotecii din Oradea cu aparate de joacă, proiectul cuprinde şi cursuri săptămânale în cadrul cărora cei mici, mai exact cu vârste între 3 şi 8 ani, vor putea să înveţe noţiuni simple de limbă franceză şi limbă spaniolă.

La lansarea proiectului "Tărâmul magic al copilăriei" au participat, marţi seară, managerul Bibliotecii, Ligia Mirişan, directorul adjunct de specialitate Tavaszi Hajnal, lectorul universitar Ioana Alexandrescu, bibliotecara Mariana Barna, precum şi Laly Fernandez, din partea Fundation Grupo Azvi.

În Secţia de Copii a Bibliotecii Judeţene, micuţii bihoreni pot găsi o multitudine de cărţi specifice fiecărei vârste, dar au amenajat şi un loc special pentru activităţi creative, unde pot desena şi colora.