Sala de atletism a Universităţii din Oradea va găzdui sâmbătă cu începere de la ora 9 întrecerile ediţiei a V-a a Cupei Bihorului la atletism.

Competiţia, organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi catedra de atletism a CSS LPS "Bihorul" Oradea, este rezervată categoriilor de concurenţi de copii III, II şi I, respectiv pentru sportivii născuţi în perioada 2001-2006.

La întreceri sunt aşteptaţi copiii interesaţi de atletism din Oradea, Beiuş şi comunele limitrofe celor două oraşe. Competiţia se va desfăşura la probele de alergare viteză 30 de metri, săritura în înălţime şi săritura în lungime de pe loc.

Oradea va fi reprezentată de micii atleţi de la LPS "Bihorul" şi de cei de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".

"Concursul se doreşte a fi şi un criteriu de selecţie pentru copii, astfel că îi aşteptăm pe cât mai mulţi să se întreacă între ei pentru a fi selectaţi de antrenorii prezenţi la faţa locului", a declarat Robert Olah, antrenor în cadrul catedrei de atletism de la LPS Bihorul, principalul organizator.

Pe de altă parte, acelaşi antrenor, Robert Olah, urmăreşte în de aproape pregătirea elevului său Laviniu Chiş, devenit recent campion naţional de cros la juniori, care va fi singurul reprezentant al judeţului Bihor la Campionatele Europene de Cros din data de 8 decembrie din Serbia, de la Belgrad. Acesta se pregăteşte în prezent cu lotul naţional la Băile Felix.