Elevii şi preşcolarii care participă la cursurile sportive gratuite din Orăşeul Copiilor au, de săptămâna aceasta, dotări mai moderne. 27 saltele de tip puzzle, precum şi două saltele de gimnastică, necesare exerciţiilor la sol, au fost achiziţionate de Administraţia Imobiliară Oradea şi au fost deja instalate.

"Avantajul saltelelor tip puzzle, cu care sunt dotate cele mai moderne săli de judo, karate şi aerobic, este dat, pe lângă calitatea deosebită şi grosimea considerabilă, de faptul că pot fi îmbinate în forme diferite constituind un covor sigur pentru desfăşurarea exerciţiilor combinate, fără riscul producerii unor accidentări. De asemenea, pot fi asamblate în orice formă şi utilizate în orice spaţiu, fiind uşor de transportat", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

De ele beneficiază, acum, şi cursanţii de la cercurile de karate, gimnastică ritmică cu elemente de balet şi show dance, dans modern şi contemporan din Orăşel. De altfel, copiii care frecventează aceste cursuri au la dispoziţie şi alte aparate sau echipamente obţinute sub formă de sponsorizare, ca de pildă cercuri, benzi elastice şi corzi.

"Achiziţionarea saltelelor puzzle face ca antrenamentele specifice să se desfăşoare conform programelor federaţiilor, putând fi efectuate şi exerciţii pregătitoare pentru competiţii, care altfel nu puteau fi puse în discuţie: rostogoliri, căderi, streching, tehnici de tip competiţional", a declarat sensei Florin Crişan, antrenorul de karate din Orăşelul Copiilor.