12 cluburi de karate tradiţional din toată ţara şi-au trimis reprezentanţii la cea de-a XIII-a ediţie a Cupei UAMT, care a avut loc în weekend în sala Liceului cu Program Sportiv Bihorul. Cei peste 160 de karateca s-au întrecut la individual, punctaj care a contat ca etapă de zonă a Campionatului Naţional, dar şi pe echipe, pentru obţinerea Cupei UAMT.

Clubul organizator a şi reuşit să obţină această performanţă, surclasând echipele Palatului Copiilor din Cluj Napoca şi Clubul Sportiv Fudoshin din Oradea. „Obiectivele UAMT au fost să calificăm cât mai mulţi karateka la faza finală a Campionatului Naţional, dar şi să câştigăm Cupa UAMT cu echipa, obiective care au şi fost îndeplinite", a declarat luni, Pavel Vancea, antrenorul UAMT Universitatea Agora.

Concursul copiilor a fost împărţit pe patru categorii de vârstă, Oradea fiind reprezentată şi de clubul Todome. Cupa UAMT a fost organizată sub egida Federaţiei Române de Karate Tradiţional (FRKT) în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor, iar copiii participanţi au beneficiat şi de un mic stagiu de pregătire alături de sensei Dan Stuparu, preşedintele FRKT.