Echipa de copii, cu jucători născuţi în anul 2003, a clubului Viiorul Oradea a participat, în perioada 9-18 august la Braşov la o competiţie internaţională, care a reunit la start peste 200 de formaţii, cu jucători născuţi între anii 1993 - 2004, din 9 ţări.

Ediţia a 3-a a turneului Braşov Cup a avut echipe participante din ţări precum: Portugalia, Cehia, Moldova sau Ucraina.

Tinerii fotbalişti orădeni ai clubului Viitorul, pregătiţi de Dorin Mudura şi Sorin Toma, au participat la categoria jucătorilor născuţi în anul 2003, alături de alte 23 de echipe.

În prima fază cele 24 de echipe participante au fost împărţite în 3 grupe a câte 8, formaţia orădeană clasându-se pe locul IV în serie, după ce a înregistrat rezultatele: 3-0 cu Tâmpa Braşov, 1-2 cu Academia Hagi, 2-2 cu Piteşti, 4-5 cu Spartacus Tg. Mureş, 3-0 cu Sf. Gheorghe, 1-4 cu Sportul Studenţesc I şi 2-1 cu Botoşani.


Clasamentul grupei s-a prezentat astfel:

1. Academia Hagi
2. Sportul Studenţesc I
3. Piteşti
4. Viitorul Oradea
5. Spartacus Tg. Mureş
6. Sf. Gheorghe
7. Tâmpa Braşov
8. Botoşani


În urma acestei clasări, echipa orădeană a evoluat apoi pentru faza locurilor IX-XVI, obţinând următoarele rezultate: 2-3 cu Atletico Arad, 3-1 cu Botoşani şi 0-2 cu Sportul Studenţesc II.

În final, tinerii jucători ai Viitorului au ocupat locul 14, categoria fiind adjudecată de prima echipă a Sportului Studenţesc, după o finală disputată în compania celor de la Academia Hagi.

"Dacă organizarea a fost mai slabă decât anul trecut, în schimb, pot să mă declar mulţumit de evoluţia copiilor, având în vedere că acesta a fost primul lor contact cu iarba, ei fiind obişnuiţi cu suprafaţa sintetică şi asta s-a văzut. Copii s-au integrat foarte bine în cele 6 zile cât am stat. A fost şi o chestiune de educaţie şi experienţă extraordinară pentru ei, în timpul liber vizitând Poiana Braşov, Tâmpa sau Biserica Neagra", a declarat antrenorul şi conducătorul clubului Viitorul, arbitrul de liga I, Dorin Mudura.

Echipa vedetă participantă la ediţia a III-a a Braşov Cup a fost o formaţie a clubului Sporting Lisabona.