Piața Unirii din Oradea s-a transformat, miercuri, într-o mare școală în aer liber, unde nu s-au predat ore de matematică sau limbi străine, ci lecții de viață.

Elevii din oraș au aflat cum să se ferească de situații de urgență, infracțiuni sau consum de droguri, în cadrul unei acțiuni de informare și prevenire intitulată „Copiii noștri în siguranță”, și care au participat reprezentanți ai mai multor instituții: Prefectură, Primăria Oradea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor, Agenția Națională Antidrog, Poliția Bihor, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și Agenția Împotriva Traficului de Persoane.

Potrivit unui comunicat ISU, pompierii le-au explicat copiilor care sunt cele mai frecvente riscuri de producere a situațiilor de urgență la nivelul județului Bihor, modalitatea  în care poate fi prevenită declanșarea acestora și modul în care trebuie să se comporte pentru a-şi proteja viaţa şi a-i ajuta pe cei din jur.

De la începutul lunii mai și până în prezent, angajații ISU Bihor au organizat și desfășurat în unitățile de învățământ 74 de activităţi de pregătire a preşcolarilor, elevilor și cadrelor didactice, în domeniul situațiilor de urgență, activități la care au participat peste 3400 de persoane.

Aceste acțiuni au fost sub forma unor lecții deschise, jocuri, prezentări video, exerciții adaptate diferitelor categorii de vârstă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!