Cei patru copii orfani ai familiei Nemţuţ din satul Bălaia, comuna Tileagd, au avut parte de o bucurie când mai mulţi reprezentanţi ai Cabinetului Parlamentar Ştefan Seremi şi ai Biroului Permanent al PDL Bihor, i-au vizitat şi le-au dus numeroase cadouri.

Copiii, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, au rămas fără mamă în urmă cu 8 ani. Femeia a murit la doar 26 de ani, din cauza unei tumori pe creier, iar tatăl i-a părăsit pe micuţi şi nu-i ajută deloc, deşi locuieşte în acelaşi sat. Aşadar, orfanii sunt crescuţi de bunicii lor din pensie şi din alocaţii, dar fără să primească pensie de urmaş pentru că mama lor nu avea şase ani lucraţi pe cartea de muncă.

Aflând de povestea celor patru copii şi a bunicilor lor în urma unui articol publicat în primul număr din luna februarie al BIHOREANULUI, echipa PDL le-a dat acestora ajutoare sub forma unor pachete care conţineau făină, zahăr, paste făinoase, ulei şi alte alimente, dar şi dulciuri şi detergenţi.

"Nu puteam asista la drama lor fără a încerca să le întindem o mână de ajutor. Efortul bunicilor de a-i creşte aşa cum se cuvine este de apreciat dar, din păcate, nu este suficient", a declarat deputatul Ştefan Seremi, potrivit unui comunicat de presă trimis vineri.

În plus, membri ai PDL Oradea au afirmat că au făcut demersuri pentru ca familiei să i se asigure, în curând, şi un camion cu lemne.

Citeşte despre drama familiei Nemţuţ în articolul: Legea nepăsării: Statul nu ajută patru orfani pentru că mama lor a murit prea repede!