Copiii pasionaţi de calculatoare şi invitaţi, sâmbătă, să înveţe programarea gratuit, în cadrul evenimentului "Hour of Code", chiar dacă nu au mai avut acest gen de activităţi niciodată.

Potrivit unui comuncat al Academiei Digitale, organizatorul evenimentului din Oradea, cursul va avea loc între orele 11 şi 13 în Orăşelul Copiilor.

"Fete, băieţi, bunici şi părinţi, chiar dacă nu au mai programat niciodată, sunt, toţi, bineveniţi să participe la Hour of Code, întrucât programarea e uşoară atunci când sunt folosite uneltele potrivite sub îndrumarea corectă. Un laptop, dorinţă de a învăţa şi un strop de pasiune pentru IT este tot ceea ce e necesar pentru a participa la eveniment", arată comunicatul.

Participanţii vor avea posibilitatea de a construi împreună o mică animaţie sau un joc, dând viaţă unor personaje de desene animate.

"Pentru programare se va folosi limbajul de programare "Scratch" dezvoltat de prestigioasa instituţie Massachusetts Institute of Technology (MIT). Acest limbaj de programare se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, dar este folosit de oameni de toate vârstele", mai arată comunicatul.

Academia Digitală oferă copiilor şi adolescenţilor cursuri de programare alcătuite şi structurate pe bază unor modele de nivel internaţional, cu scopul de a le oferi capacitatea de a scrie şi înţelege unele limbaje de programare. Astfel, ei vor fi mai bine pregătiţi pentru un viitor dominat de tehnologie.

Hour of Code sau Ora de programare este un eveniment găzduit de peste 180 de ţări, care a atins zeci de milioane de elevi şi studenţi.