Activitatea numită "Stele. Constelaţii" va avea loc joi, începând cu ora 19.30, în Orăşelul Copiilor. În cadrul cursului micuţii vor afla mai multe informaţii despre stelele care pot fi văzute pe cerul nopţii şi despre grupurile în care au fost împărţite, se precizează într-un comunicat al Primăriei.

De asemenea, participanţii vor învăţa despre formarea constelaţiilor, despre cum fiecare dintre acestea reprezintă o creatură sau un obiect, parte dintre având nume de figuri mitologice, dar şi despre distanţa la care se află faţă de Pământ.

După cursul despre stele, copiii le vor putea şi vedea folosind telescopul cumpărat în cadrul proiectului "Universul e mai aproape de noi", din care face parte şi activitatea de joi seară "Dacă cerul este senin, după ora 20.30 vor putea fi făcute observaţii astronomice din Orăşelul Copiilor. De asemenea, va putea fi văzută şi Staţia Spaţială Internaţională deasupra oraşului Oradea, în intervalul de timp 21.19-21.24", se mai menţionează în comunicatul municipalităţii.

Evenimentul este organizat de către Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", prin profesoara Valentina Matei, în colaborare cu Orăşelul Copiilor.