Nu au toţi încă pantofi de sală, dar dorinţa lor de a învăţa tenisul de câmp este prea mare ca să se împiedice de un amănunt atât de nesemnificativ! Şase copii din comunitatea romă din Vadu Crişului au început, zilele trecute, primii paşi  tenis, la sala de sport din comună.

Fără prea multe formalităţi, Siminic, Raul, Florin, Traian, Alex, Martin, elevi în clasa a V-a la Colegiul Tehnic nr. 1 din Vad, s-au alăturat grupei de la performanţă şi au parcurs împreună etapa de încălzire, exerciţiile din şcoala alergării şi săriturii.

În timp ce jucătorii legitimaţi din comună îşi continuau pregătirea fizică specifică tenisului, cei şase au trecut cu dezinvoltură la primele exerciţii cu mingea şi racheta de tenis. Au urmat controlul mingii de tenis cu mâna apoi cu racheta, învăţarea prizei rachetei de tenis, lecţia încheindu-se cu prima etapă a învăţării forehand-ului, lovitura de pe partea dreaptă, când mingea de tenis este prezentată de antrenor.

"Vor urma învăţarea celorlalte lovituri de bază în tenis: backhand-ul, voleul, serviciul, smash-ul, toate respectând etapele specifice deprinderii lor", a a precizat Mircea Drăgoi, directorul Clubului Sportiv Voinţa, unul dintre cei care predau tenisul şi în localităţile rurale din Bihor.

"Copiii au dovedit calităţi motrice deosebite, dublate de o bucurie şi nerăbdare specifice tuturor celr care calcă pentru prima dată pe un teren de tenis. Iar învăţarea acestui sport are ca efect imediat creşterea încrederii în sine a celor care îl practică, îmbină rigoarea tehnică cu imaginaţia, fiind un sport al surprizei şi al preciziei, dar mai ales al bucuriei de joc", a mai declarat Drăgoi.