O săptămână de distracţie, ca de început de vacanţa mare. Asta au primit 50 de copii orădeni de la Congregaţia Don Orione, care i-a dus în tabără în Rogojel, judeţul Cluj. Din cei 50 de copii, 15 nu au plătit nimic, fiind micuţi ale căror familii au o situaţie financiară mai precară. Restul de 35 au plătit numai cazarea, cheltuielile cu drumul şi mâncare fiind suportate tot de Congregaţie.

"Copiii cu vârste între 6 şi 13 ani s-au simţit foarte bine în decorul natural de la poalele Muntelui Vlădeasa, având un program plin, organizat de cei 14 voluntari şi de părintele Mihai Fechetă de la Centrul Don Orione din Oradea. Copiii au fost împărţiţi în grupe, după model cercetăşesc, participând la competiţii şi jocuri tematice, în principal la "căutarea comorii", care consta de fapt în strângerea legăturilor de prietenie dintre ei sub pretextul concursului pe echipe aflate în competiţie", se arată într-un comunicat al Congregaţiei.

Copiii au început fiecare dimineaţă cu un program de înviorare, iar pe parcursul celor şapte zile au făcut drumeţii la Pietrele Albe, Valea Frăsinelului şi la un arbore Sequoia gigantea. Aceste drumeţii i-au ajutat pe micuţii orădeni să înveţe o mulţime de lucruri interesante despre natură şi cât de important este să o respecte şi să o protejeze.

"Organizatorii s-au îngrijit nu numai de sănătatea şi bunăstarea fizică a copiilor, ci şi de educaţia lor spirituală, în fiecare zi celebrându-se de la ora 18 o liturghie la care au participat toţi cei din tabără. Serile se încheiau cu spectacole cu cântece, jocuri şi scenete prin care cei mici îşi puneau în valoare talentele şi creativitatea", se mai arată în comunicat.