Filarmonica Oradea își deschide porțile pentru copii și îi așteaptă să descopere corul, în cadrul unui concert interactiv moderat, în română și maghiară, și dirijat de Dalma Toadere, iar Camelia Andone va corepeta la pian.

Vor avea loc 6 întâlniri în această săptămână, marți și miercuri, în limba română, iar joi în limba maghiară, dedicate atât școlarilor din clasele 0-IV însoțiți de învățători, cât și oricărui micuț curios.

„Cel mai vechi instrument muzical și unul dintre cele mai frumoase este vocea fiecăruia dintre noi. Combinând diferite voci, înalte și grave, corul este un ansamblu minunat pentru care compozitorii au creat muzică nemuritoare. Corul Filarmonicii invită copiii să descopere pagini celebre. Momentele participative consolidează sentimentul de apartenență la colectiv”, transmit organizatorii Filarmonicii Oradea.

Maestra Dalma Toader este o dirijoare renumită în domeniul concertelor interactive, care va ghida publicul prin experiența muzicală.

„Aceste concerte educative oferă o oportunitate pentru comunitatea locală să se apropie de muzica clasică într-un mod accesibil și interactiv. Copiii vor avea șansa de a experimenta bucuria și frumusețea muzicii corale într-o atmosferă captivantă”, adaugă organizatorii.

Pe liste s-au înscris deja sute de elevi, dar mai sunt locuri disponibile pentru doritori. Acestea pot fi rezervate aici, la prețul de 15 lei/copil.