În lumea lui Oz 

Premiera Vrăjitorul din Oz este al treilea spectacol din cadrul proiectului "Duminica e ziua copilului" gândit de trupa Iosif Vulcan special pentru cei mici. Aceştia sunt aşteptaţi alături de părinţi duminică, de la ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde vor fi din nou introduşi în magia poveştilor de prinţi, prinţese, clovni, care îi vor primi pe micuţi cu face painting gratuit, bomboane şi un târg de carte. Abia apoi, copiii vor face cunoştinţă cu îndrăgitele personaje din lumea lui Oz pe care le ştiu din celebra carte a lui Lyman Frank Baum, scrisă cu mai bine de 100 de ani în urmă.

Cu toţii o vor însoţi pe Dorothy, interpretată de actriţa Alina Leonte, în peripeţiile ei, din momentul în care o tornadă o aruncă, împreună cu căţelaşul Toto, adică Anca Sigmirean, în lumea plină de magie a vrăjitorului din Oz. Pe drumul spre oraşul de Smarald se vor întâlni cu un leu laş, Sebastian Lupu, cu un om de tinichea, Andrian Locovei, şi cu omul din paie fără minte, jucat de Emil Sauciuc. Cu toţii speră ca renumitul Oz să facă o vrajă prin care să le dăruiască ce îşi doresc mai mult, curaj, inimă şi respectiv creier. Dar lucrurile nu sunt aşa de simple cum cred ei, iar sfârşitul cu siguranţă nu îi va dezamăgi pe micuţii spectatori. Personajele joacă sub îndrumarea regizorului Dan Mirea, acelaşi care semnează şi scenografia.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Teatrului, preţul unic fiind de 5 lei.

Cu "Vrăjitorul din Oz", proiectul "Duminica e ziua copilului" realizat de trupa Iosif Vulcan se află la a treia reprezentaţie, după succesul avut cu "Fetiţa cu chibrituri" şi "Cenuşăreasa", unde copiii s-au bucurat alături de părinţi de o duminică de poveste.

Abordarea modernă a basmului

Tot duminică, şi Teatrul Arcadia îşi aşteaptă spectatorii, atât pe prichindei, cât şi pe părinţii sau bunicii acestora, la o nouă premieră a stagiunii. Este vorba de spectacolul "Muzicanţii din Bremen", o adaptare de Traian Savinescu a basmului scris de Fraţii Grimm.

"Transpunerea nu e departe de esenţa basmului, nu e o modernizare forţată. E o abordare modernă, dar orice element din spectacol are o logică a lui", a explicat regizorul Savinescu, clujean de origine.

Potrivit directorului Teatrului Arcadia, Marius Aron, spectacolul va fi unul antrenant, debordant ca invenţie, "menit să creeze bună dispoziţie pe parcursului unei ore întregi".

Piesa se va juca de la ora 11, din distribuţie făcând parte actorii Ioana Dagău, Alexandru Pop, Florin Silaghi, Andrei Fazecaş, Florin Stan, Igor Lungu, Mirela Corbeanu. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei.