Incidentul s-a petrecut joi seara, în jurul orei 18, în circumstanţe încă neelucidate. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Bihor, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic, prin numărul de urgenţă 112, despre faptul că un copil s-a înecat într-unul dintre ştrandurile din Băile Felix, dar până să ajungă la faţa locului echipajele de urgenţă elevul murise.

În urma primelor cercetări efectuate, s-a constatat că victima este un băieţel de 7 ani, din comuna Vinga, judeţul Arad. Copilul făcea parte dintr-un grup de aproximativ 40 de elevi care, însoţiţi de mai multe cadre didactice, ajunseseră în staţiune înainte cu două ore de producerea tragediei.

Potrivit şefului SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea, la sosirea echipajului cu medici s-a constatat că băieţelul "era sub apă de ceva vreme şi nu a ştiut nimeni nimic de el". "A fost descoperit de cei care erau în zonă, în bazinul cu fântână arteziană. Nu se ştie de câtă vreme a stat acolo şi nici nu l-a văzut cineva dând semne că s-ar îneca", a declarat BIHOREANULUI dr. Borcea. Medicii au încercat vreme de 40 de minute resuscitarea copilului, însă fără niciun rezultat.

Se pare că elevul a căzut în bazin într-un moment în care nu se mai afla nimeni prin preajmă şi, deşi apa nu depăşea un metru, nu a reuşit să se salveze.

"Corpul neînsufleţit al victimei urmează a fi supus necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Nu există suspiciuni de omor. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul", a declarat purtătoarea de cuvât a Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.