Pompierii din Beiuş au fost chemaţi, duminică, la un incendiu în localitatea Lazuri, comuna Roşia. Dormitorul unei locuinţe a luat foc, cel mai probabil din cauza unor scântei căzute din sobă.

În dormitor se afla un băieţel de doi ani, care din fericire n-a fost atins de flăcări deoarece părinţii săi au sesizat rapid incendiul şi au reuşit să-l stingă. Însă micuţul s-a intoxicat cu fum, drept urmare pompierii i-au acordat îngrijirile necesare, iar apoi l-au predat unui echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana le atrage atenţia părinţilor că, deşi atunci când află din mass-media despre tragedii provocate de flăcări se gândesc că lor nu li se poate întâmpla acest lucru, incendiile pot izbucni în cel mai mic moment de neatenţie.

Tocmai de aceea, părinţi sunt îndemnaţi să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi, să nu folosească sobe defecte, iar pătuţul copilului să nu fie pus lângă sobă. De asemenea, micuţii nu trebuie lăsaţi să se joace cu brichete ori chibrituri.