Un băieţel de trei ani a fost salvat de la înec de un poliţist din Oradea, care se afla în timpul liber și își dusese propriii copii la un bazin din Băile Felix.

Întâmplarea petrecută la finalul săptămânii trecute a fost relatată în detaliu, joi, pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, poliţistul se numeşte Alexandru Raţ Jurcuţ, lucrează la Biroul Rutier Oradea și se afla în timpul liber la un bazin pentru copii alături de cele trei fiice ale sale.

La un moment dat, polițistul a observat cum un bărbat a fugit spre bazin către un băieţel care plutea inconştient la suprafaţa apei. A sărit apoi şi el în apă şi a scos copilul, care nu respira.

„Am efectuat hiperextensia capului şi am verificat dacă există corpuri străine în cavitatea bucală. După i-am sugerat tatălui să înceapă compresiile toracice, ştiam că trebuiau să fie doar cinci la număr, energic şi rapid, urmate de ventilaţii. Iar compresii şi iar ventilaţii. După puţin timp, a început să dea semne că-şi revine…devenea conştient. Dar, din cauza compresiilor, a început să se înece cu bolul alimentar. Imediat l-am ridicat pe cel mic, l-am pus cu pieptul în palma tatălui şi cu corpul pe antebraţ îndreptat uşor cu capul în jos şi am început să îi aplic lovituri uşoare spre zona superioară a spatelui, lovituri care au avut efect imediat! Ulterior, a fost transportat la spital pentru mai multe verificări, loc în care am fost şi eu să îi fac o vizită şi să mă asigur că este OK!", a povestit el, potrivit aceleaşi surse.

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române mai arată că poliţistul a mai salvat și în 2021 un copil lăsat singur într-o maşină parcată la soare, într-o zi cu 34 de grade afară. Întâmplarea aceea a avut loc în Oradea.

Textul postării făcute de Poliția Română este însoţit şi de un colaj format din două imagini, una de la incidentul din 2021 (stânga) şi a doua de la spital, unde poliţistul s-a dus pentru a vedea cum se simte băiețelor pe care l-a salvat de la înec (dreapta).

În ceea ce privește întâmplarea din 2021, BIHOREANUL a scris atunci că polițistul a fost alertat de un trecător care a văzut un copil plângând într-o mașină aflată în parcarea magazinului Leroy Merlin. Ca să-l scoată din mașină pe micuț, agentul a forțat un geam al mașinii. Când l-a luat în brațe, copilul era plâns, iar hainele îi erau ude de la transpirație. Acesta a dus apoi copilul în magazin, iar în final micuțul a ajuns în brațele tatălui său. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!